Legendan uusi syntymä – Hotel Kämp peruskorjataan vuoteen 2025 mennessä

Kämp Hotel 21, maaliskuuta 2023

Yksi Pohjoismaiden ikonisimmista ja tunnetuimmista instituutioista, Helsingin Hotel Kämp, on saamassa täydellisen kasvojenkohotuksen. Suomen ainoa viiden tähden grand hôtel kunnostetaan vastaamaan kansainvälisen luksusasiakassegmentin korkeimpia standardeja. Lopputuloksena on täysin uudistettu hotelli, joka pystyy vastaamaan kasvavaan ylellisten elämysten tarpeeseen Helsingissä.

- Hotel Kämp on kruununjalokivi pohjoismaisessa hotellivalikoimassa. Kuuluisa hotelli on laajalti tunnettu ja arvostettu siitä, että se tarjoaa asiakkailleen vain parhaita, ensiluokkaisia elämyksiä. Nyt on aika tehdä hotellille sen ansaitsema kunnostus, jotta jatkossakin Kämp loistaa ja ylittää vieraidensa odotukset. Suunniteltu peruskorjaus tehdään suurella kunnioituksella rakennuksen historiaa kohtaan, sanoo hotellin omistaja Petter Stordalen.

Kiinteistönomistaja Ilmarinen on solminut myös jatkovuokrasopimuksen Nordic Choice Hotelsin kanssa. Sopimus tarkoittaa, että Nordic Choice harjoittaa liiketoimintaa kiinteistöissä vielä vähintään seuraavat 20 vuotta.

- Yhteistyömme Nordic Choice Hotelsin kanssa on kiinteistönomistajan näkökulmasta pitkän tähtäimen työtä, sillä haluamme yhdessä kehittää kiinteistöjä palvelemaan erilaisia sidosryhmiä yhä paremmin tulevina vuosina. Kestävällä kehityksellä on luonnollisesti keskeinen rooli hotellia remontoitaessa. Hotelli esimerkiksi liitetään hiilineutraaliin kaukojäähdytykseen, ja lämmöntalteenottolaitteet korvataan nykyaikaisilla ratkaisuilla. Kiinteistön automaatiojärjestelmä toimii myös hotellin tarpeiden mukaan turhaa energiankulutusta välttäen, kertoo vuokrauspäällikkö Ville Laurila Ilmariselta.

Hotel Kämpin peruskorjausta suunnitellaan parhaillaan ja sen odotetaan alkavan vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä ja valmistuvan vuoden 2025 loppuun mennessä. Hotelli pysyy avoinna koko peruskorjauksen ajan.