​Kämpin iltapäivätee tarjoaa Helsingin hienoimmat teehetket

Kämp Hotel 02, huhtikuuta 2019

Teehetken nautinnot á la Kämp

Classic Afternoon Tea on iltapäiväteen klassinen kattaus voileipiä, pikkusuolaisia, skonsseja ja makeita herkkuja. Grand Afternoon Tea tarjoaa Helsingin ylellisimmän Afternoon Tea -elämyksen: klassisen kattauksen kruunaavat hienostuneet kaviaarin ja tryffelin maut sekä uutena ylellisyytenä vadelma-valkosuklaaparfait.

Kämpin iltapäiväteen teevalikoimassa on yli 15 uniikkia teetä valittavana. Kokonaisuuden voi halutessaan kietoa kuplivaan nautintoon lisäämällä hetkeen lasillisen "R" de Ruinart -klassikkosamppanjaa. Teehetki Kämpissä yhdistää makuelämykseen historiallisen grand hôtel -tunnelman, palvelukulttuurin sekä upean Esplanadin maisemat.


Varaa iltapäivätee.


Kun traditio kohtaa taidot

Kaikki Kämpin iltapäiväteen komponentit on huolella suunniteltu ja alusta asti valmistettu Kämpin omassa keittiössä. Kämpin Chef de Cusine Timo Ruosteoja ja Pastry Chef Guilherme Guise ovat vuosien kokemuksella hioneet makumaailman viimeistä yksityiskohtaa myöten: voileivät, muut pikkusuolaiset sekä uunituoreet skonssit creme cruella ja kotitekoisilla hilloilla yhdistettynä iltapäiväteen makeiden herkkujen maailmaan luovat ylellisen kokonaisuuden omassa luokassaan.

 

Afternoon Tean lyhyt historia

Iltapäiväteen perinne juontaa juurensa Bedfordin herttuatar Annaan. 1800-luvulla oli tapana syödä vain kaksi ateriaa: varhainen aamiainen ja iltamyöhään illallinen. Hänen ylhäisyytensä ehti kuitenkin tässä välissä nälkä yllättää. Nälkäkiukkua vältellen herttuatar alkoi nauttimaan teetä ja herkkuja kammarinsa suojissa iltapäivisin – pian yksityisestä teehetkestä tuli sosiaalinen tapahtuma joka levisi ylhäisiin piireihin ja näin iltapäiväteen perinne oli saanut alkunsa.

Hotel Kämp toi aikanaan Suomeen naisten ensimmäisen epävirallisen kahvilan: 1880-luvun puolivälissä Kämpiin avattiin naisten lukusali, jonne naiset saattoivat saapua lukemaan, seurustelemaan ja nauttimaan virvokkeita - myös teetä. Vielä 1960- ja 1970-luvuilla naiset eivät päässeet yksin ravintolaan ilman miespuolista seuraa.

 

“High Tea” vs.” Low Tea”

Afternoon Tea mainitaan joissakin kirjoituksissa nimellä ”low tea” – tämä perustuu siihen, että teehetki nautittiin aikanaan aina matalien pöytien äärellä, nojatuoleissa istuen. Nimestään huolimatta “high tea” on puolestaan saanut alkunsa keskiluokan keskuudesta, sillä työpäivän jälkeen nautittiin työläisten kesken tee usein kuin päivällisenä nälkään, korkean ruokapöydän äärellä.

 

Kuinka Afternoon Tea nautitaan?

Perinteikäs, hovista alkunsa saanut Afternoon Tea herättää usein kysymyksiä suomalaisten kesken – kuinka pukeutua, käyttäytyä tai nauttia teekokemus? Kämpin iltapäiväteellä tärkeintä on, että voit rentoutua teen äärelle ja nauttia hyvästä seurasta sekä herkullisesta hetkestä. Osaava henkilökunta auttaa mielellään niin teen valitsemisessa kuin teehetken muissa kysymyksissä – tule siis rauhallisin mielin kokemaan Kämpin iltapäivätee.